Skopje

Search

Category

Terms and Conditions

Welcome to our website. This is a site of Electrolux Electrolux meaning and its subsidiaries. Use of this website is subject to the conditions set out below and by using the website you show your agreement to such terms. Cookies Cookies are used on our website to enhance your user experience. Primarily use cookies to recognize you as a return user and for analytical purposes to monitor the number of hits and pages viewed on our site. Cookies are small files that are stored on your computer when you visit a website. There are plenty of web sites use cookies, which, however our cookies only to determine that you are a return customer and our website analytics. This is called "session" cookies and recognizes the number of visits to our website and areas of the website that visitors use. We use this information to improve our site. Most importantly ours do not contain any personal data can not be personally identified. You can configure your Web site to not accept cookies, details of which can be found here. This may limit your browsing experience on our site, not all areas of the site may not work properly for you. Changes 
Electrolux reserves the right to change these terms and conditions at any time by posting changes on the website. It is your responsibility to review the website terms and conditions regularly to ensure you are aware of the latest terms and conditions. Your use of the Website after the change is posted will be deemed to signify your acceptance of the modified terms and conditions. Web user behavior Users of this website are prohibited from: · Preventing or interfering with the security of a website or abuse any service provided on this site or related websites. · Obstruction, mixed or misused enjoying any other user of the site. · gain unauthorized access to any part of the site that is restricted from public access.Links On Web Site may contain links to other sites. Although the greatest care is exercised in providing links to sites that share our high standards, Electrolux will not be liable for the content, security, availability and privacy practices used by these linked sites. The linked pages are provided for the convenience of our website users only and does not constitute approval of their services or practices. Links from other sites on our home page does not require prior approval from us but deep linking into any other page of our site should not be implemented without prior permission. Compensation by the user Users 

      Електролукс и Еуролукс е фирма која се занимава со осветлување од 40 години од минатиот век. Со лед осветлување  и сијалици и ламби веќе успешно работи повеќе од 10 години како дел од Палензо Електролукс  групацијата. Основната мисија на Електролукс е континуирано, во кратки временски рокови, со потребни материјали да ги снабдува  трговските фирми, индустријата, градежништвото, електростопанството, електромонтажата, јавните и комунални компании, а во исто време да нуди целосна стручна и техничка поддршка.

  Со широка палета на прозводи за надворешно, внатрешно и индустриско осветлување и централизирано европско складиште, Електролукс  и Еуролукс  е лидер во регионот во лед осветлувањето и сијалици и ламби. Лед сијалиците ламбите нудат лесен начин да заштедите пари и да го разубавите вашиот дом и работа. Лед сијалиците ламбите заштедуваат 80 – 90 % струја и имаат 40 пати ...

  За Електролукс и Еуролукс луѓето секогаш се на прво место: потрошувачите, купувачите, вработените, партнерите, граѓаните. Предизвик за компанијата е да одговори на барањата на потрошувачите и секогаш да оди чекор напред во препознавањето на нивните желби. Тимот на  Електролукс и Еуролукс   со многу посветеност, одговорност, квалитет и интегритет во работењето секојдневно ја оправдува нивната доверба и лојалност.

   Нашите купувачи се во центарот на нашето внимание затоа што преку нив нашите брендови го наоѓаат својот пат до секој дом , канцеларија и фабрика во Македонија и уживаат во квалитетот на она што ние го создаваме. Она што го прави Електролукс и Еуролукс Интернационал посакуван деловен партнер е нашиот постојан стремеж да дадеме најдобра услуга и производи со највисок квалитет на нашите купувачи. Континуирано се трудиме да се прилагодиме на постојаните промени на нивните потреби. Целта е веќе позната – да создадеме дополнителна вредност за нашите купувачи.

      Ако сте заинтересирани или имате прашања за нас, целиот тим на Електролукс и Еуролукс ви стои на располагање.

НАЧИН НА ИСПОРАКА

При примањето на производот примачот е должен да го провери производот од евентуални оштетувања при транспорт и да провери евентуален недостик на некој дел (доколку производот е составен од неколку делови). Доколку е констатирано недостаток,примачот е должен веднаш да го пријави недостатокот.

     Пред испорака на производот купувачот ќе биде контактиран телефонски за часот и денот на испорака.

·         Испораката на производите се прави низ целата територија на Р. Македонија.

·         Испорака на производи надвор од територијата на Р. Македонија не се прави.

·         Времето на испорака во Битола  изнесува 24 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Низ другите градови во Македонија времето на испорака изнесува 48 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Доколку нарачката е направена после 17 часот тогаш периодот за испорака започнува да тече од наредниот работен ден.

·         Доколку нарачката е направена во нерабтен ден рокот започнува да тече од првиот работен ден.

·         Во рокот на испорака не се пресметуваат неработните денови.

·         Електролукс и Еуролукс  го задржува правото да го продолжи периодот на испорака без да го извести купувачот најмногу 7 дена од моментот на правењето на нарачката и над 7 дена само со договор со купувачот.

·         Доколку има доцнење на испораката Електролукс и Еуролукс не сноси никаква одговорност доколку доцнењето е предизвикано од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката.

    За сите прашања во врска со испораката можете да се обратите на контакт страната на Еуролукс  или на линијата за подршка на купувачи: +389 (0)70 237 108

Услови на користење на комуникација со потрошачите

ОПШТИ УСЛОВИ И ПРАВИЛА

    Со самaтa посета или купување преку нашата интернет страната на Електролукс  и Еуролукс се согласувате со општите услови и правила кои треба внимателно да ги прочитате. Условите ги дефинираат односите помеѓу Електролукс  и ЕуролуксИНТЕРНАЦИОНАЛ  од една страна како сопственик на интернет страната со домеин Електролукс  и Еуролукс  и сите негови поддомеини и електронските корисници на домеинот и неговите под домеини http://www.electrolux.light.soncevaenergija.mk .

    Електролукс  и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ  не превзема одговорност доколку корисникот не ги прочитал општите услови и правила. Ако не се согласувате со Општите услови на оваа страна, едноставно не ја користете и повелете во некоја од нашите Електролукс  и Еуролукс   продавници. Називот Електролукс  и Еуролукс е заштитен трговски знак на Електролукс  и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ и забранет за секаков вид на негова употреба без претходна писмена согласност на сопственикот. Електролукс  и Еуролукс ИНТЕРНАЦИОНАЛ  ги задржува сите права кои произлегуваат од трговскиот знак.

АВТОРСКИ ПРАВА

   Целата содржина на оваа страна, вклучувајќи ја формата, изгледот, сликите, информациите, дизајнот и сите достапни податоци, се интелектуална сопственост на Електролукс  и Еуролукс ИНТЕРНАЦИОНАЛ  кои се заштитени со авторско право и сродните права.
   Превземањето на информации, податоци и слики, нивната дистрибуција, пренос или користење на линкот од овој сајт е стого забрането.
Употребата на истите е можна само за некомерцијални цели и лична употреба надвор од дозволеноста за било каква злоупотребата на податоците и опциите кои ги нуди оваа страна. Споделените информации од оваа страна имаат информативен карактер. Секогаш сме се залагале и ќе се залагаме за точност на информациите, но можни се отстапувања и пропусти во информирањето, во зависност од изворот на информациите.
  За сите производи ќе се потрудиме да имате достапна фотографија, како илустрација за изгледот и формата на производот.
  Електролукс  и Еуролукс  го задржува правото да објавува називи, модели и други информации за производот на англиски јазик, кога:
–   Постои ризик од губење на битни информации при преводот
–   Нема иста или слична терминологија на македонски или албански или  грчки  јазик или други јазици.
    Како би ги задоволиле Вашите потреби и барања, Електролукс  и Еуролукс ќе се залага за достапност на својата интернет страна 24 часа во денот. Во случај на привремена недостапност односно прекин на пристапот до интернет страната поради технички или надворешни влијанија надвор од контролата на Електролукс  и Еуролукс не можеме да превземеме никаква одговорност и да Ви гарантираме постојан пристап.

Orders

Ordering from Electrolux  and Eurolux

Заштедете! Заменете ги старите светилки со новите


ЛЕД расветни тела на Еуролукс .

  Еуролукс  е компанија која што се занимава со производство и трговија на надворешно, внатрешно и индустриско осветлување базирано на најновата ЛЕД технологија на Сијалици Ламби.

   Еуролуксе  глобалниот лидер во ЛЕД осветлувањето

   Еуролукс светилките се изработени од најквалитетните компоненти , пa затоа можеме да кажеме дека кога станува збор за квалитет, ние го нудиме најдоброто.
    Нашата цел е да понудиме комплетна програма на надворешни и внатрешни ЛЕД производи со одлични перформанси на осветлување, голема енергетска ефикаснонст и мултифункционалност.

    Групацијата Еуролукс е лидер во технологијата во дистрибуцијата на системи за осветлување, халогени, ксенони и целосни LED светла и е многу важен партнер на реномирани меѓународни производители на возила. Еуролукс посветува големо внимание на квалитетот на сијалиците како еден од основните елементи на уредите за осветлување кои сакаат да придонесат за безбедноста во сообраќајот. Eurolux  како специјалист за осветлување ги опфаќа скоро сите марки и видови на возила. Со продажба на повеќе од 180 милиони светилки годишно, Еуролукс е една од лидерите во овој сегмент.

    Пронајдете ја сијалицата Еуролукс што ви одговара. Истакнати светилки за сите стандардни барања, со одличен излез на светлина, сигурност и издржливост, оптимален сооднос на цената и перформансите.

   If you Have Detailed Requirements That  INVOLVE an in-Depth Understanding of your Processes, you CAN call upon The Expertise of FIELD Our Sales team. Our experienced team understand the issues you face in your business and will treat all information discussed in the strictest confidence. 

first Establishing your account 

    Either Alternatively call +389 (0) 47203330 or +389 (0) 70237108 Skopje +389 (0) 2 3298 130 or mob + 389 (0) 70237108  The account application form must be completed and our Terms and Conditions of Trade accepted. Normally and subject to credit approval, your account will be established within 5 working days of receipt of the completed application.


2. Placing your Order 

    We Want to Make placing your Order as Easy as Possible. Due to the type of product we supply we always require official company orders in writing via e-mail, fax or post. Our e-mail address is: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Fax: +389 (0) 47203900 .

Address: Car Samoil 36 PO BOX 52
Postal code / ZIP: 7000 
Town / Suburb / City: Bitola 
Country: Macedonia

   IF you Would Like to Discuss details or Have Any questions Please call us on +389 (0) 47203330 or +389 (0) 70 237 108 anytime between 08.30 to 17.00 Monday to Friday. 

3rd Deliveries 

    Ex-Stock deliveries Should BE Expected Within 2 working days for orders received before 12 noon, ie orders placed Monday am will be delivered latest Wednesday pm Orders for bespoke and non-stock items will have longer lead-times. 

4th Minimum Order Quantities / Value 

Our normal Minimum Order Quantity is one carton. Our minimum order value is 200 € excluding VAT.


5. Methods of payment 

By payment Card (Mastercard or Visa), Cheque or Bács payment (payment Must BE received Before despatch of Goods) or on account (Approved Customers only) 

6th Terms of payment 

Our terms of payment for Credit Approved Customers account is net cash 30 days from date of invoice. 

7th SPECIAL Offers 

Special offers Listed on Our Website Are Subject to Availability as Stock Levels Are Continuously Changing.

8.Delivery

SPARE Parts Items Bought on this Site Will BE Delivered to addresses Within The only Macedonia. For deliveries to Macedonia, Macedonia Please use The Website. If you Want an Order sent to A Country Other Than The Macedonia, shop.electrolux.com.mk Go to, select The Country Webshop, THEN find your ITEM and Make your Purchase from That INSTEAD Webshop. We Offer Two delivery options: 

9.Standard delivery 

Standard delivery is MIN. Euro 1.99, for Each Order. Orders Will BE Delivered in 3-7 Working days via Kargo Mail. Items That Are Shown as out of Stock at The time of Purchase May Take up to 28 days to BE Delivered.

10.Next Day delivery 

Next delivery day is Euro 5.99 for Each Order. Only Shown items as "IN STOCK" Are Eligible for Next Day delivery. Orders Need to BE Placed Before 4pm Monday - Thursday for next day delivery, or Before 4pm on Friday for Monday delivery (excluding PUBLIC holidays). Orders Placed After 4pm on A Friday, and weekend at The Will BE Delivered The Following Tuesday. 

11.Please note: 

For delivery in Macedonia, Please Place your Order on webshop Our Irish office of Electrolux » -Next day delivery is not available for Macedonia , The Srbija and Some Kosovo, Greece, Bugarija, Albanija postcodes, address and telephone Contact -the Service Areas is for neist dokumentidest Normally 2 Working days Could BUT BE Longer for More Remote regions. - For shipment Outside of Macedonia Electrolux Factory for Export is Our Authorized Shipping charge that on the agreed deliverables and paid takes full responsibility for transport

     Višegodišnje iskustva u trgovini na polju rasvete i elektromaterijala nastalo je preduzeće Eurolux koje sa velikim uspehom radi maloprodaju u oblasti rasvete i elektromaterijala.

    Naši stručnjaci i odgovoran pristup poslovanju nam je omogućio da na sve zahteve odgovorimo kvalitetno i obezbedimo veliki asortiman proizvoda po dobrim cenama.

    Posebno smo ponosni što smo  otvorili internet prodavnicu rasvete i elektromaterijala, tačnije svega što imamo u radnji na nasem web prodaju.

    Na raspolaganju smo vam radnim danima od 8.00 do 19.00h i subotom od od 8.00 do 15.00h, nedeljom ne radimo.

   Naravno online smo dostupni 24 sata 7 dana u nedelji, a uvek nas možete kontaktirati

History

History of the Electrolux brand was born in 1984 in Bitola, Electrolux company was founded in electrical services for domestic products and installation of electrical systems for industry and households and the production of electric heaters and heaters and household and called KLIMALUX, Electrolux Frinko ®, VMF. The founder of Electrolux is Dimche Palenzo born in 1964 and his family.During the development of the company during the team Egzisti fared persons who have contributed to important people that are mentioned in the history of Electrolux. Electrolux Bitola In 1990 the company started production of heaters Klimaluks - then one of the most important products of the company Electrolux. 1990 d begin production of rubber products Indystri  the Macedonian market in this period he worked as a travel agent for the sale of rubber and electrical equipment. Since 1992 begin production of electric heaters, which covered 70% of the market in Macedonia Walking through the cities and countries, Dimche Palenzo seen in the store and analyze the industry needs of society in Macedonia, which at the time was a novelty and technical progress and trade.Dimche Palenzo came to the conclusion that such a miracle is necessary for everyone in the house and sell it, you can simply show the client. Dimche Palenzo contacted representatives of his company Electrolux and offer their services, but the answer is obtained, as the company is satisfied with the work of negoviote agent. After a while, Dimche Palenzo decided to start producing and trading of electrical appliances and technical rubber products. There is at this time, the company began to manufacture products and to serve the economy. In Bitola Eelektroluks pretsedateleli met with producers from other countries and became the representative of the whole world that the relationship drigi Companies selling large amounts of electrical products. The number is very large, and the head of the company he and his associates. Dimche Palenzo promise, and a year later became general agent and Kanthal Kentavros. From Electrolux ELECTROLUX After a while, Dimche Palenzo in 1992 suggested to use proizvodit heating company Electrolux to reduce the weight of the heater and automation. After 1992 Due Strategi presentation Sostvenite products and presenting the international markets presented transcription ELECTROLUX After two years, demand began to exceed supply, and Dimche Palenzo started looking for space to build a new plant, but at this point the company ELECTROLUX expressed its proposal to merge. Dimche Palenzo for this option is advantageous for two reasons: it is released from a competitor, and he needs to build a new factory, as he got Klimaluks. In 1990, the deal was done, and a year later, the company was renamed Electrolux. Since 2009 has already begun with plans to build a new factory in the free zone in Macedonia, except for household and industrial and electric heaters and rubber products and spare parts Technological advances In 1994, a proposal to ELEKTROLUX Dimche Palenzo announced a new model of heater model C. It brought us even more popular. Model V had shaped portable equipped with automat regulation of different dimensions. Heaters of this type were produced by other companies almost to the end of the XX century. For convenience, heaters. In 1990, after the creation of heaters, ELEKTROLUX produces clean warm temperatures of the economy and 70% of energy in homes and industry. Production of heaters and rubber products won the target market of Macedonia and Kosovo in 1994, in parallel with Dimche Palenzo its position as Chairman of the Board and went into politics and representation of their country in the world in the field of culture and sport. In 1994 he became chairman of the body offering Federation of Macedonia In 1996 the company launched its first refrigerator industry and restaurants. He still does not look like our modern cold storage, but it is very convenient in everyday life. The conquest of Europe in 1998, the company continues to grow. In England, France, USA and Australia opened offices. In the 90s. war production fell, and some plants had the military. In 1999 the spelling of the name of the company acquires a modern look. Now this company ELECTROLUX, and later appeared modern logo. In 90-00 years, the company expanded further. They were received by Macedonian industries dulling and develop strategies and sales. In addition, the group join metal recycling company producing metal products and cooperation. In 1999 gets ELECTROLUX selling products in large institutions, embassies and consulates. Today In 1997-2004 the company is a kind of restructuring. Now the focus is on a limited number of major brands, are very small and little known. Reduced staff, closed several warehouses and industries.The main focus of the company's household, professional and electric heaters and rubber products and metal products. In 2000, ten products companies received awards in the competition Red Dot Red Dot Design Award. The competition assesses the level of quality, ergonomics, functionality, compliance with environmental standards. In Greece, the company appeared in 1988, in Serbia in 1994 by Greek companies collaborating since 1985 to open branches in all countries in Europe of Electrolux. Now the company is developing the distribution of its products in Alabanija Kosovo, Greece, Serbia. In World ELECTROLUX works in both directions.This division of household and professional equipment electric heaters and rubber products and spare parts Branch distributed machines washing appliances, refrigerators, vacuum cleaners, microwave ovens and many other products, electric heaters and rubber products and spare parts. Separation of professional equipment distributes professional kitchen and laundry equipment, and equipment for cafés, hotels, restaurants, resorts and airports. Today ELECTROLUX - one of the largest companies in the world. Its products are sold in more than 150 countries basic rules of the company - two products differ in value only if there is a different set of features and quality that always equally good. Today collaborates with many other companies in the world in various fields .client can easily see and needs require products that are demanded by E-Excellence Centre to inform Mozilla everyone uses and recommends products from the program of Electrolux Dear customers partners with great honor and pleasure to offer programs Electrolux: - Original top quality products Electrolux "New Era 2014" - We are trying to meet the needs of global customers through services and high quality products .

ГАРАНЦИЈА

    Сите производи купени од Електролукс и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ  се под гаранција. За одредени производи гаранциската изјава наведена на веб страната е лимитирана. За тие производи важи гаранциската изјава која доаѓа со тие производи поради соодветните договори склучени со увозниците и/или дистрибутерите на производите. За тие производи неважат прописите наведени на оваат веб страна.

ГАРАНЦИСКИ УСЛОВИ

I Општи услови

1.       Потрошувачот има право на рекламација доколку производот не работи според предвиденото,

2.       Откако ќе забележи неисправност на производот, потрошувачот е должен за истото да извести во најкраток можен рок.

II Права на потрошувачот кои произлегуваат од задолжителната гаранција

1.       Подолу наведените права можат да бидат остварени во гарантниот рок.

2.       Гаранцискиот рок започнува да тече од денот кога производот ќе биде предаден на потрошувачот

3.       Во случај на неисправност Трговецот или сервисерот се должни да го отстранат дефектот во рок од 30 дена од денот на приемот на барањето за сервис од страна на потрошувачот.

4.       Во случај на неисправност на производот доколку не се поправи, потрошувачот по свој избор има право да бара замена на ист таков, нов, и исправен производ или нов и исправен производ еквивалентен според карактеристиките на стариот производ , освен во случаите, кога исполнувањето на избраниот производ од потрошувачот е невозможна, или кога со тоа би настанале несразмерно поголеми расходи на Трговецот, во споредба со друг производ. При тоа се земаат во предвид состојбата на производот, степенот на непочитување на договорот и настанатите проблеми на Трговецот или соодветно на сервисерот, при исполнувањето на гаранциското задолжување.

5.       Во случај неисправноста да не биде отстранета согласно наведеното во точките 3 и 4 погоре, потрошувачот согласно законот по избор може да бара сразмерно намалување на цената, замена на производот со нов или да го раскине договорот. Потрошувачот нема право да го раскине договорот во случај на незначителна неисправност на производот.

6.       Трговецот или сервисерот се должни да ја извршат замената или поправката на начин што истото ќе биде во согласност со карактеристиките и својствата на производот, во рамките на гарантниот рок и без истите да причинуваат значителни проблеми на потрошувачот.

7.       Потрошувачот ги има законските права кои произлегуваат од националното законодавство и истите права не се загрозени со оваа гаранција.

III Пријавување на рекламации
    Потрошувачот може да поднесе рекламации кај Трговецот или да се обрати директно во Сервисните центри.

IV Случаи кога гаранцијата може да биде неважечка

1.       Гаранцијата нема да биде важечка во случај:

·         физички оштетувања на производот;

·         изложеност на вода за производи кој немаат IP65 заштита или повисока;

·         несоодветно приклучени на електричната мрежа;

·         користење на потенциометар за производи кој не се класификувани за потенциометар

·         било какво дејствие или поправка кое предизвикало дефект или механичко оштетување или причина за неисправност, а која не е извршена од овластен сервисен центар

2.       Гаранцијата нема да биде важечка, ако дефектот (оштетувањето) настанал како резултат на тоа што потрошувачот не се придржувал кон правилата за употреба, наведени во упатството за користење на производот.

3.       При поднесување на рекламација потрошувачот е должен да достави фискалната сметка за производот или издадената фактура.

4.       Ако поради горенаведените причини настанат дефекти и оштетувања, сервисирањето е на сметка на потрошувачот, дури и кога истото се врши за времетраењето на гарантниот рок.

НАЧИН НА ИСПОРАКА

     При примањето на производот примачот е должен да го провери производот од евентуални оштетувања при транспорт и да провери евентуален недостик на некој дел (доколку производот е составен од неколку делови). Доколку е констатирано недостаток,примачот е должен веднаш да го пријави недостатокот.

   Пред испорака на производот купувачот ќе биде контактиран телефонски за часот и денот на испорака.

·         Испораката на производите се прави низ целата територија на Р. Македонија.

·         Испорака на производи надвор од територијата на Р. Македонија не се прави.

·         Времето на испорака во Скопје изнесува 24 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Низ другите градови во Македонија времето на испорака изнесува 48 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Доколку нарачката е направена после 17 часот тогаш периодот за испорака започнува да тече од наредниот работен ден.

·         Доколку нарачката е направена во нерабтен ден рокот започнува да тече од првиот работен ден.

·         Во рокот на испорака не се пресметуваат неработните денови.

·         Еуролукс  го задржува правото да го продолжи периодот на испорака без да го извести купувачот најмногу 7 дена од моментот на правењето на нарачката и над 7 дена само со договор со купувачот.

·         Доколку има доцнење на испораката Електролукс и Еуролукс не сноси никаква одговорност доколку доцнењето е предизвикано од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката.

ВРАЌАЊЕ И ЗАМЕНА

   Производот, кој е неотпакуван и неупотребуван може да се врати во рок од 7 дена, заедно со приложената фактура ,испратница и другите пропратни документи кои се доставени при испораката и истиот може да го замените со нов.

   Во случај да барате враќање на паричните средства, тоа можете да го остварите само доколку производот го вратите неупотребуван и во оригиналното пакување, со приложена фактура и испратница и другите пропратни документи кои се доставени при испораката во период од 7 дена од приемот на производот. Парите ќе Ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот.

   Електролукс  и Еуролукс го задржува правото да ја менува Политика за враќање на производите и парични средства. Сите ревизии или промени ќе стапат во сила веднаш со нивното објавување на веб страницата на Електролукс  и Еуролукс.

   Замена на производот со соодветен квалитет се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети, како и фискалната сметка за производот или сметкопотврда кои на потрошувачот му биле издадени заедно со производот.

Ако во моментот на поднесувањето на барањето од потрошувачот трговецот нема соодветен производ (производ што ќе одговара на неговите потреби), потрошувачот има право по свој избор да бара:

– да го раскине договорот и да бара враќање на платениот паричен износ или

– да го замени производот со соодветен кога ќе има таков производ.

Трговецот е должен да го извести потрошувачот кој барал замена на производот дека има таков производ за продажба во рок кој не мож е да биде подолг од 30 дена од денот на приемот на барањето.

Начин на плаќање

1. Кредитна или дебитна картичка

   Вашата трансакција ќе биде процесуирана со помош на системот за наплата од кредитни картички на банка  кој е овозможен и поддржан од реномирана компанија за картични трансакции. Нашиот доверлив партнер  банката  е единствената институција која доаѓа во допир со Вашите финансиски податоци (број на кредитна картичка).
Пред внесувањето на бројот од кредитната картичка сте пренасочени на сигурна веб страна на банката, каде што се внесува бројот и се потврдува трансакцијата. Притоа податоците се чуваат во склад со највисоките банкарски критериуми за сигурно работење.

   Плаќањето се одвива со едноставно внеување на податоците од вашата картичка во формуларот кој се појавува откако ќе се одлучите да го купите производот, кој претходно се наоѓа во вашата кошничка, и ќе го одберете методот на испорака. Вашиот производ ќе ви биде испорачан директно до адресата која ја имате наведено.

Еуролукс  прифаќа трансакции со следните картички:
• Visa (Electron, Classic, Business, Gold)
• MasterCard (Standard, Business, Gold)
• Maestro

како и картичките од домашните брендови:
Про Кредит Банка
Карго Експрес Битола
• Стопанска Банка
Скопје

   При трансакциите се користат серификатите за безбедносните програми MasterCard SecureCode како и Verified by Visa, со кои Ви обезбедуваме максимална сигурност и безбедност на трансакции со картички кои ќе поминуваат преку нашата веб страна.

2. Плати во готово при испорака

    Овој начин овозможува плаќање во готово при испорака на производите. Ве молиме при креирањето на профилот и нарачката да внесете точни податоци за адреса и телефон како би можеле да Ве контактираме за понатамошниот тек на нарачката.

3. Директен Банкарски Трансфер

 

   Со овој начин можете да ја извршите вашата уплата директно на нашата банкарска сметка. Ве молиме употребете го БРОЈОТ НА ПОРАЧКАТА како референца за плаќањето. Вашата нарачка нема да биде испорачана се додека средствата не се појават во нашата сметка.

"We are what we do, always. Excellence is not an act but a habit "(Aristotele)

Guarantee

The warranty period for all Electrolux Ltd     products is 12 months for the first installation  of the product  on the date of installation  or  60 days to purchase spare parts  for our electric heaters and spare parts. Heaters and  appliances with  spare parts must be connected to the prescribed voltage, under conditions that ensure a safe and quality work.

 

Installation and replacement of  Mr Rainey bodies and Spare  Parts of   professionally trained and authorized persons (a list of our services in the official   website   of the  (  Electrolux Service  ). The warranty is valid only if the heater and spare these  parts are  used in a proper and orderly manner in the middle planned appropriate for the type of  electric  heater  and Back Part   you use. Spare parts for boiler and heating system must be  installed by an authorized person and professional  , and the condition of six regular maintenance (cleaning ovens of lime) prepared by the authorized person. In the event that spare parts and the heater is not used in the prescribed manner (adequate voltage, the environment in which it operates, etc.) is not incorporated or   amenet and not   by an authorized person ( imperious warranty) Warranty  and (Account)  does not apply  and is not valid.

 

ГАРАНЦИЈА

 

    Сите производи купени од Електролукс и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ  се под гаранција. За одредени производи гаранциската изјава наведена на веб страната е лимитирана. За тие производи важи гаранциската изјава која доаѓа со тие производи поради соодветните договори склучени со увозниците и/или дистрибутерите на производите. За тие производи неважат прописите наведени на оваат веб страна.

 

ГАРАНЦИСКИ УСЛОВИ

 

I Општи услови

 

1.       Потрошувачот има право на рекламација доколку производот не работи според предвиденото,

 

2.       Откако ќе забележи неисправност на производот, потрошувачот е должен за истото да извести во најкраток можен рок.

 

II Права на потрошувачот кои произлегуваат од задолжителната гаранција

 

1.       Подолу наведените права можат да бидат остварени во гарантниот рок.

 

2.       Гаранцискиот рок започнува да тече од денот кога производот ќе биде предаден на потрошувачот

 

3.       Во случај на неисправност Трговецот или сервисерот се должни да го отстранат дефектот во рок од 30 дена од денот на приемот на барањето за сервис од страна на потрошувачот.

 

4.       Во случај на неисправност на производот доколку не се поправи, потрошувачот по свој избор има право да бара замена на ист таков, нов, и исправен производ или нов и исправен производ еквивалентен според карактеристиките на стариот производ , освен во случаите, кога исполнувањето на избраниот производ од потрошувачот е невозможна, или кога со тоа би настанале несразмерно поголеми расходи на Трговецот, во споредба со друг производ. При тоа се земаат во предвид состојбата на производот, степенот на непочитување на договорот и настанатите проблеми на Трговецот или соодветно на сервисерот, при исполнувањето на гаранциското задолжување.

 

5.       Во случај неисправноста да не биде отстранета согласно наведеното во точките 3 и 4 погоре, потрошувачот согласно законот по избор може да бара сразмерно намалување на цената, замена на производот со нов или да го раскине договорот. Потрошувачот нема право да го раскине договорот во случај на незначителна неисправност на производот.

 

6.       Трговецот или сервисерот се должни да ја извршат замената или поправката на начин што истото ќе биде во согласност со карактеристиките и својствата на производот, во рамките на гарантниот рок и без истите да причинуваат значителни проблеми на потрошувачот.

 

7.       Потрошувачот ги има законските права кои произлегуваат од националното законодавство и истите права не се загрозени со оваа гаранција.

 

III Пријавување на рекламации
    Потрошувачот може да поднесе рекламации кај Трговецот или да се обрати директно во Сервисните центри.

IV Случаи кога гаранцијата може да биде неважечка

 

1.       Гаранцијата нема да биде важечка во случај:

 

·         физички оштетувања на производот;

 

·         изложеност на вода за производи кој немаат IP65 заштита или повисока;

 

·         несоодветно приклучени на електричната мрежа;

 

·         користење на потенциометар за производи кој не се класификувани за потенциометар

 

·         било какво дејствие или поправка кое предизвикало дефект или механичко оштетување или причина за неисправност, а која не е извршена од овластен сервисен центар

 

2.       Гаранцијата нема да биде важечка, ако дефектот (оштетувањето) настанал како резултат на тоа што потрошувачот не се придржувал кон правилата за употреба, наведени во упатството за користење на производот.

 

3.       При поднесување на рекламација потрошувачот е должен да достави фискалната сметка за производот или издадената фактура.

 

4.       Ако поради горенаведените причини настанат дефекти и оштетувања, сервисирањето е на сметка на потрошувачот, дури и кога истото се врши за времетраењето на гарантниот рок.

 

НАЧИН НА ИСПОРАКА

 

     При примањето на производот примачот е должен да го провери производот од евентуални оштетувања при транспорт и да провери евентуален недостик на некој дел (доколку производот е составен од неколку делови). Доколку е констатирано недостаток,примачот е должен веднаш да го пријави недостатокот.

   Пред испорака на производот купувачот ќе биде контактиран телефонски за часот и денот на испорака.

 

·         Испораката на производите се прави низ целата територија на Р. Македонија.

 

·         Испорака на производи надвор од територијата на Р. Македонија не се прави.

 

·         Времето на испорака во Скопје изнесува 24 часа од моментот на правењето на нарачката.

 

·         Низ другите градови во Македонија времето на испорака изнесува 48 часа од моментот на правењето на нарачката.

 

·         Доколку нарачката е направена после 17 часот тогаш периодот за испорака започнува да тече од наредниот работен ден.

 

·         Доколку нарачката е направена во нерабтен ден рокот започнува да тече од првиот работен ден.

 

·         Во рокот на испорака не се пресметуваат неработните денови.

 

·         Еуролукс  го задржува правото да го продолжи периодот на испорака без да го извести купувачот најмногу 7 дена од моментот на правењето на нарачката и над 7 дена само со договор со купувачот.

 

·         Доколку има доцнење на испораката Електролукс и Еуролукс не сноси никаква одговорност доколку доцнењето е предизвикано од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката.

 

ВРАЌАЊЕ И ЗАМЕНА

 

   Производот, кој е неотпакуван и неупотребуван може да се врати во рок од 7 дена, заедно со приложената фактура ,испратница и другите пропратни документи кои се доставени при испораката и истиот може да го замените со нов.

   Во случај да барате враќање на паричните средства, тоа можете да го остварите само доколку производот го вратите неупотребуван и во оригиналното пакување, со приложена фактура и испратница и другите пропратни документи кои се доставени при испораката во период од 7 дена од приемот на производот. Парите ќе Ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот.

   Електролукс  и Еуролукс го задржува правото да ја менува Политика за враќање на производите и парични средства. Сите ревизии или промени ќе стапат во сила веднаш со нивното објавување на веб страницата на Електролукс  и Еуролукс.

   Замена на производот со соодветен квалитет се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети, како и фискалната сметка за производот или сметкопотврда кои на потрошувачот му биле издадени заедно со производот.

Ако во моментот на поднесувањето на барањето од потрошувачот трговецот нема соодветен производ (производ што ќе одговара на неговите потреби), потрошувачот има право по свој избор да бара:

– да го раскине договорот и да бара враќање на платениот паричен износ или

– да го замени производот со соодветен кога ќе има таков производ.

Трговецот е должен да го извести потрошувачот кој барал замена на производот дека има таков производ за продажба во рок кој не мож е да биде подолг од 30 дена од денот на приемот на барањето.

 

Начин на плаќање

 

1. Кредитна или дебитна картичка

 

   Вашата трансакција ќе биде процесуирана со помош на системот за наплата од кредитни картички на банка  кој е овозможен и поддржан од реномирана компанија за картични трансакции. Нашиот доверлив партнер  банката  е единствената институција која доаѓа во допир со Вашите финансиски податоци (број на кредитна картичка).
Пред внесувањето на бројот од кредитната картичка сте пренасочени на сигурна веб страна на банката, каде што се внесува бројот и се потврдува трансакцијата. Притоа податоците се чуваат во склад со највисоките банкарски критериуми за сигурно работење.

 

   Плаќањето се одвива со едноставно внеување на податоците од вашата картичка во формуларот кој се појавува откако ќе се одлучите да го купите производот, кој претходно се наоѓа во вашата кошничка, и ќе го одберете методот на испорака. Вашиот производ ќе ви биде испорачан директно до адресата која ја имате наведено.

 

Еуролукс  прифаќа трансакции со следните картички:
• Visa (Electron, Classic, Business, Gold)
• MasterCard (Standard, Business, Gold)
• Maestro

 

како и картичките од домашните брендови:
Про Кредит Банка
Карго Експрес Битола
• Стопанска Банка
Скопје

 

   При трансакциите се користат серификатите за безбедносните програми MasterCard SecureCode како и Verified by Visa, со кои Ви обезбедуваме максимална сигурност и безбедност на трансакции со картички кои ќе поминуваат преку нашата веб страна.

 

2. Плати во готово при испорака

 

    Овој начин овозможува плаќање во готово при испорака на производите. Ве молиме при креирањето на профилот и нарачката да внесете точни податоци за адреса и телефон како би можеле да Ве контактираме за понатамошниот тек на нарачката.

 

3. Директен Банкарски Трансфер

 

   Со овој начин можете да ја извршите вашата уплата директно на нашата банкарска сметка. Ве молиме употребете го БРОЈОТ НА ПОРАЧКАТА како референца за плаќањето. Вашата нарачка нема да биде испорачана се додека средствата не се појават во нашата сметка.

 

About Electrolux

Retail staff can only sell high value products successfully when they know and when they really understand why these products carry a heavy price. E-learning allows them to study at their pace, and review concepts as many times as needed. Compliance and performance will be accurately measured and areas that require more attention will be leaked. Working in the sector with high employee turnover, this tool will allow our trading partners to train their new employees before they start the shop floor. E-Excellence Center will promote learning and Electrolux offers certification in product knowledge and sales skills at no extra cost. Another important benefit is that e-learning enable retailers to increase their earnings potential during important top sales periods. Additional employees are often hired to accommodate the increase in traffic, but no match for customers who have already done their research online. E-Excellence Center will not only focus on Electrolux branded products, but also Category offers a comprehensive level of modules that are relevant for all brands. Sales Excellence tests that focus on shop floor selling skills online users with common questions consumers. Electrolux will measure participants results through tests and quizzes at the end of each module. The web-based training is fast and easy as consumers can choose the time and place that suits them. Once you have successfully completed module, participants can print out the certificate. Shop floor staff can build a portfolio of these certificates and with them to their next role.

 

 

ELECTROLUX is a company founded in 1984. Its outset was based on mainaince and repairment of household appliances.Almost 25 years working in the production of electric heaters and rubber products. Market covered about 70% of our heaters. In large part we are present with rubber products as well as our range of electrical items. Within it is a range of products and services that guarantee for all products and services a reality. There are a number of foreign companies as cooperation through the Balkan Peninsula, such as Turkey, Serbia and Montenegro, Bulgaria, Kosovo and the EU. At the fair the company: - Tehnoma Skopje in 1997. - Tehnoma Skopje in 1998. - Tehnoma Skopje in 1999. - Tehnoma Skopje 2000. (Silver Medal ) - Tehnoma Skopje in 2002. - Tehnoma Skopje in 2003. - Tehnoma Skopje in 2004. - Tehnoma Skopje in 2005. - Tehnoma Skopje in 2007. - Tehnoma Skopje in 2008. - Tehnoma Skopje in 2009. - Tehnoma Skopje in 2010. - EXPO Bitola 2004. - EXPO Bitola 2005. - EXPO Bitola 2006. - Tehnoma 2008 Pristina. - Tehnoma 2009 Pristina. - Tehnoma Tirana in 2008. History of Electrolux Certificates Electrolux launched a new global visual identity Electrolux, the iconic and elegant professional appliances brand, has introduced a new global visual identity. Created by strategic brand and marketing consultancy Prophet in Bitola, all visual resources refreshed and newly developed, including the brand logo, images, color and logo icons. The Committee has already decided and committed professional specialists and traders Lawyers of Electrolux group of all major shopping centers in the world, and they are operational in the field Electrolux is the second largest manufacturer of household and experienced strong demand for its premium devices in Europe, Rusija America and Asia Pacific market. China remains a key growth market strategy Electrolux. Electrolux reporting an annual growth rate of over 40%. In Europe, Rusija, America, Asia Pacific, Australija region contributed 12% of global Electrolux operating income, and the company expects strong sales to continue in 2015 with the rollout of its new visual identity. MP Bitola works in close collaboration with Electrolux Marketing project team, which will enable the creation of unified communications and recognizable. Understanding customers and their desire to see the results do features, it is the gist of engagement. For successful Electrolux products in the Asian market and own market coverage, particularly in the kitchen and laundry segment, new images are designed to show the benefits of using Electrolux products. . "As tastes in Asia, America, Europe, Russia, more and more sophisticated, people are looking for more premium brands create a system of identity that represents Electrolux very modern and intelligent way - one that joins the experience and attention to detail that goes into celebrating Electrolux products and services, "Oliver Dimtrovski "partner prophet Hong Kong. The new logo introduced the company name in the new font and puts greater emphasis on the iconic symbol Electrolux brand was first used in 1984. The new visual identity will take place globally across all channels of 2000 - in-store, online packaging and through mobile devices - in stages from January 15, 2015. "Electrolux is on track to become a world-class consumer marketing company with a clear focus on consumer-driven innovation and strong brands. A key component of this is to create exciting and differentiating brand experience is consistent throughout every customer touch point. Our new visual identity will help us achieve this, digital and retail landscape that has changed dramatically over the past years, " Dime P.Palenzo founder of the Electrolux Group, Chief Marketing Officer of Electrolux group. Vladimir Petkov partner Art Design Creative Director Prophet, Bitola, added: "We set out to create a visual identity that will enable Electrolux to tell their stories to the world in an appealing way - it is essential to present the benefits of the product, rather than focusing the functions. In addition, the identity we have to work hard to stand out from the crowd and to unify brand in every moment of people's brand. " Prophet of Electrolux Prophet is a strategic brand and marketing consultancy that helps customers to find a better way to grow. 9 offices worldwide, including Hong Kong, New York, San Francisco, Melburn, Berlin, London, Zurich, Bitola and Skopje, the prophet found the right team to help customers meet their challenges. The company brings multidisciplinary skills in brand, marketing, innovation, design, digital and analytics to deliver unique solutions to help customers, including AIA, Cathay Airlines, Bank of East Asia ,, European world ProCredit Bank Samsung Frinko IMF Mariovo, Uteco, Navy, BMW, Cisco, Electrolux, GE, LG, Johnson & Johnson, Mc Donald's, Siemens, UBS and Zurich Financial strengthen their brands and grow their business. The headquarters of Electrolux Asia Pacific in Hong Kong prophet Melbourne opened in 2010 is located in the building of Grenda -Milk Park Central, Hong Kong Office Prophet is home to a 20-strong team of strategists, designers and creative consultants come from a mix of consulting backgrounds, countries and Electrolux Electrolux is a global leader in household appliances and appliances for professional use, selling more than 50 million products to customers in more than 150 markets every year. The company focuses on innovations that are carefully designed based on consumer insight, to meet the real needs of consumers and professionals. In the world of family Palenzo becomes the driving force of society and its needs with predictions for the future

   Електролукс и Еуролукс е фирма која се занимава со осветлување од 40 години од минатиот век. Со лед осветлување  и сијалици и ламби веќе успешно работи повеќе од 10 години како дел од Палензо Електролукс  групацијата. Основната мисија на Електролукс е континуирано, во кратки временски рокови, со потребни материјали да ги снабдува  трговските фирми, индустријата, градежништвото, електростопанството, електромонтажата, јавните и комунални компании, а во исто време да нуди целосна стручна и техничка поддршка.

  Со широка палета на прозводи за надворешно, внатрешно и индустриско осветлување и централизирано европско складиште, Електролукс  и Еуролукс  е лидер во регионот во лед осветлувањето и сијалици и ламби. Лед сијалиците ламбите нудат лесен начин да заштедите пари и да го разубавите вашиот дом и работа. Лед сијалиците ламбите заштедуваат 80 – 90 % струја и имаат 40 пати ...

  За Електролукс и Еуролукс луѓето секогаш се на прво место: потрошувачите, купувачите, вработените, партнерите, граѓаните. Предизвик за компанијата е да одговори на барањата на потрошувачите и секогаш да оди чекор напред во препознавањето на нивните желби. Тимот на  Електролукс и Еуролукс   со многу посветеност, одговорност, квалитет и интегритет во работењето секојдневно ја оправдува нивната доверба и лојалност.

   Нашите купувачи се во центарот на нашето внимание затоа што преку нив нашите брендови го наоѓаат својот пат до секој дом , канцеларија и фабрика во Македонија и уживаат во квалитетот на она што ние го создаваме. Она што го прави Електролукс и Еуролукс Интернационал посакуван деловен партнер е нашиот постојан стремеж да дадеме најдобра услуга и производи со највисок квалитет на нашите купувачи. Континуирано се трудиме да се прилагодиме на постојаните промени на нивните потреби. Целта е веќе позната – да создадеме дополнителна вредност за нашите купувачи.

Ако сте заинтересирани или имате прашања за нас, целиот тим на Електролукс и Еуролукс ви стои на располагање.

НАЧИН НА ИСПОРАКА

При примањето на производот примачот е должен да го провери производот од евентуални оштетувања при транспорт и да провери евентуален недостик на некој дел (доколку производот е составен од неколку делови). Доколку е констатирано недостаток,примачот е должен веднаш да го пријави недостатокот.

Пред испорака на производот купувачот ќе биде контактиран телефонски за часот и денот на испорака.

·         Испораката на производите се прави низ целата територија на Р. Македонија.

·         Испорака на производи надвор од територијата на Р. Македонија не се прави.

·         Времето на испорака во Битола  изнесува 24 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Низ другите градови во Македонија времето на испорака изнесува 48 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Доколку нарачката е направена после 17 часот тогаш периодот за испорака започнува да тече од наредниот работен ден.

·         Доколку нарачката е направена во нерабтен ден рокот започнува да тече од првиот работен ден.

·         Во рокот на испорака не се пресметуваат неработните денови.

·         Електролукс и Еуролукс  го задржува правото да го продолжи периодот на испорака без да го извести купувачот најмногу 7 дена од моментот на правењето на нарачката и над 7 дена само со договор со купувачот.

·         Доколку има доцнење на испораката Електролукс и Еуролукс не сноси никаква одговорност доколку доцнењето е предизвикано од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката.

    За сите прашања во врска со испораката можете да се обратите на контакт страната на Еуролукс  или на линијата за подршка на купувачи: +389 (0)70 237 108

Услови на користење на комуникација со потрошачите

ОПШТИ УСЛОВИ И ПРАВИЛА

    Со самaтa посета или купување преку нашата интернет страната на Електролукс  и Еуролукс се согласувате со општите услови и правила кои треба внимателно да ги прочитате. Условите ги дефинираат односите помеѓу Електролукс  и ЕуролуксИНТЕРНАЦИОНАЛ од една страна како сопственик на интернет страната со домеин Електролукс  и Еуролукс  и сите негови поддомеини и електронските корисници на домеинот и неговите под домеини http://www.electrolux.light.soncevaenergija.mk .

    Електролукс  и Еуролукс
 ИНТЕРНАЦИОНАЛ  не превзема одговорност доколку корисникот не ги прочитал општите услови и правила. Ако не се согласувате со Општите услови на оваа страна, едноставно не ја користете и повелете во некоја од нашите Електролукс  и Еуролукс   продавници. Називот Електролукс  и Еуролукс е заштитен трговски знак на Електролукс  и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ и забранет за секаков вид на негова употреба без претходна писмена согласност на сопственикот. Електролукс  и Еуролукс ИНТЕРНАЦИОНАЛ  ги задржува сите права кои произлегуваат од трговскиот знак.

АВТОРСКИ ПРАВА

   Целата содржина на оваа страна, вклучувајќи ја формата, изгледот, сликите, информациите, дизајнот и сите достапни податоци, се интелектуална сопственост на Електролукс  и Еуролукс ИНТЕРНАЦИОНАЛ  кои се заштитени со авторско право и сродните права.

   Превземањето на информации, податоци и слики, нивната дистрибуција, пренос или користење на линкот од овој сајт е стого забрането.
Употребата на истите е можна само за некомерцијални цели и лична употреба надвор од дозволеноста за било каква злоупотребата на податоците и опциите кои ги нуди оваа страна. Споделените информации од оваа страна имаат информативен карактер. Секогаш сме се залагале и ќе се залагаме за точност на информациите, но можни се отстапувања и пропусти во информирањето, во зависност од изворот на информациите.

  За сите производи ќе се потрудиме да имате достапна фотографија, како илустрација за изгледот и формата на производот.
  Електролукс  и Еуролукс  го задржува правото да објавува називи, модели и други информации за производот на англиски јазик, кога:

–   Постои ризик од губење на битни информации при преводот

–   Нема иста или слична терминологија на македонски или албански или  грчки  јазик или други јазици.

    Како би ги задоволиле Вашите потреби и барања, Електролукс  и Еуролукс ќе се залага за достапност на својата интернет страна 24 часа во денот. Во случај на привремена недостапност односно прекин на пристапот до интернет страната поради технички или надворешни влијанија надвор од контролата на Електролукс  и Еуролукс не можеме да превземеме никаква одговорност и да Ви гарантираме постојан пристап.

КУПУВАЊЕ

    Купувачот има право да го одбере производот кој е понуден на веб страната на Електролукс и Еуролукс и на истиот да направи нарачка со што ќе ја определи количината, начинот на испорака и останатите опции понудени на веб страната. Купувачот има право да ја откаже, дополни или модифицира направената нарачка се до моментот пред да ја реализира нарачката. Со самото реализирање на плаќањето купувачот склучува договор со Електролукс и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ за рокот, условите и производот кои се предмет на нарачка.

    Доколку поради технички причини настане проблем со правењето на нарачката преку веб страната, или доколку на залиха нема одреден продукт Електролукс  и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ  го задржува правото да ја одбие и да не ја комплетира нарачката со тоа што нема да настанат никакви облигациони односи со купувачот освен повраток на парите доколку истите се наплатени од купувачот.

БЕЗБЕДНОСТ

   Електролукс и ЕуролуксИНТЕРНАЦИОНАЛе посветен на целосната безбедност на интернет страницата со примена на најсигурните и докажани безбедносни решенија со цел заштита на клиентот. Заштитата Електролукс и Еуролукс  ја обезбедува на домеинот Електролукс и Еуролукс  како и на сите поддомеини на истата страна. Електролукс и Еуролукс  не ја гарантира безбедноста доколку на сајтот има поставено линк до друга веб страна и не превзема никаква одговорност во однос на заштита на личните податоци на тие страни.

   Плаќањата преку веб страната можат да се остварат преку Мaster (Standard/Business/Gold), Maestro, VISA/ELECTRON/CLASSIC/BUSINESS/GOLD, DINERS и други платежни картички од домашни банки доколку УНИБанка е овластена да организира нивно прифаќање. Пред правењето на нарачката проверете дали банката издавач на картичката има овозможено правење на трансакции преку интернет.

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

    Со прифаќање на условите на корисниците што се регистрирале на Електролукс  и Еуролукс  и ги приложиле своите информации во полињата за регистрација се согласни сите податоци вклучувајќи ги и личните податоци да бидат обработени и користени од страна на Електролукс  и Еуролукс  за понудените услуги, рекламирањето на производите и услугите и реализирањето на испораката и плаќањето.

    Сите лични податоци кои корисникот ги внесува преку регистрација нема да се објавуваат, продаваат или доставуваат на трета страна освен на надлежните органи на начин определен со законските прописи на Република Македонија и истите се чуваат согласно одредбите од Законот за заштита на лични податоци.
Притоа податоците се чуваат по највисоки критериуми за сигурно работење според банкарската политика. Малолетни лица не смеат да даваат лични податоци без одобрение од нивните родители или старатели и Електролукс и Еуролукс  не превзема никаква одговорност за истото.

ГАРАНЦИЈА

    Сите производи купени од Електролукс и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ  се под гаранција. За одредени производи гаранциската изјава наведена на веб страната е лимитирана. За тие производи важи гаранциската изјава која доаѓа со тие производи поради соодветните договори склучени со увозниците и/или дистрибутерите на производите. За тие производи неважат прописите наведени на оваат веб страна.

ГАРАНЦИСКИ УСЛОВИ

I Општи услови

1.       Потрошувачот има право на рекламација доколку производот не работи според предвиденото,

2.       Откако ќе забележи неисправност на производот, потрошувачот е должен за истото да извести во најкраток можен рок.

II Права на потрошувачот кои произлегуваат од задолжителната гаранција

1.       Подолу наведените права можат да бидат остварени во гарантниот рок.

2.       Гаранцискиот рок започнува да тече од денот кога производот ќе биде предаден на потрошувачот

3.       Во случај на неисправност Трговецот или сервисерот се должни да го отстранат дефектот во рок од 30 дена од денот на приемот на барањето за сервис од страна на потрошувачот.

4.       Во случај на неисправност на производот доколку не се поправи, потрошувачот по свој избор има право да бара замена на ист таков, нов, и исправен производ или нов и исправен производ еквивалентен според карактеристиките на стариот производ , освен во случаите, кога исполнувањето на избраниот производ од потрошувачот е невозможна, или кога со тоа би настанале несразмерно поголеми расходи на Трговецот, во споредба со друг производ. При тоа се земаат во предвид состојбата на производот, степенот на непочитување на договорот и настанатите проблеми на Трговецот или соодветно на сервисерот, при исполнувањето на гаранциското задолжување.

5.       Во случај неисправноста да не биде отстранета согласно наведеното во точките 3 и 4 погоре, потрошувачот согласно законот по избор може да бара сразмерно намалување на цената, замена на производот со нов или да го раскине договорот. Потрошувачот нема право да го раскине договорот во случај на незначителна неисправност на производот.

6.       Трговецот или сервисерот се должни да ја извршат замената или поправката на начин што истото ќе биде во согласност со карактеристиките и својствата на производот, во рамките на гарантниот рок и без истите да причинуваат значителни проблеми на потрошувачот.

7.       Потрошувачот ги има законските права кои произлегуваат од националното законодавство и истите права не се загрозени со оваа гаранција.

III Пријавување на рекламации
    Потрошувачот може да поднесе рекламации кај Трговецот или да се обрати директно во Сервисните центри.

IV Случаи кога гаранцијата може да биде неважечка

1.       Гаранцијата нема да биде важечка во случај:

·         физички оштетувања на производот;

·         изложеност на вода за производи кој немаат IP65 заштита или повисока;

·         несоодветно приклучени на електричната мрежа;

·         користење на потенциометар за производи кој не се класификувани за потенциометар

·         било какво дејствие или поправка кое предизвикало дефект или механичко оштетување или причина за неисправност, а која не е извршена од овластен сервисен центар

2.       Гаранцијата нема да биде важечка, ако дефектот (оштетувањето) настанал како резултат на тоа што потрошувачот не се придржувал кон правилата за употреба, наведени во упатството за користење на производот.

3.       При поднесување на рекламација потрошувачот е должен да достави фискалната сметка за производот или издадената фактура.

4.       Ако поради горенаведените причини настанат дефекти и оштетувања, сервисирањето е на сметка на потрошувачот, дури и кога истото се врши за времетраењето на гарантниот рок.

НАЧИН НА ИСПОРАКА

     При примањето на производот примачот е должен да го провери производот од евентуални оштетувања при транспорт и да провери евентуален недостик на некој дел (доколку производот е составен од неколку делови). Доколку е констатирано недостаток,примачот е должен веднаш да го пријави недостатокот.

   Пред испорака на производот купувачот ќе биде контактиран телефонски за часот и денот на испорака.

·         Испораката на производите се прави низ целата територија на Р. Македонија.

·         Испорака на производи надвор од територијата на Р. Македонија не се прави.

·         Времето на испорака во Скопје изнесува 24 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Низ другите градови во Македонија времето на испорака изнесува 48 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Доколку нарачката е направена после 17 часот тогаш периодот за испорака започнува да тече од наредниот работен ден.

·         Доколку нарачката е направена во нерабтен ден рокот започнува да тече од првиот работен ден.

·         Во рокот на испорака не се пресметуваат неработните денови.

·         Еуролукс  го задржува правото да го продолжи периодот на испорака без да го извести купувачот најмногу 7 дена од моментот на правењето на нарачката и над 7 дена само со договор со купувачот.

·         Доколку има доцнење на испораката Електролукс и Еуролукс не сноси никаква одговорност доколку доцнењето е предизвикано од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката.

ВРАЌАЊЕ И ЗАМЕНА

   Производот, кој е неотпакуван и неупотребуван може да се врати во рок од 7 дена, заедно со приложената фактура ,испратница и другите пропратни документи кои се доставени при испораката и истиот може да го замените со нов.

   Во случај да барате враќање на паричните средства, тоа можете да го остварите само доколку производот го вратите неупотребуван и во оригиналното пакување, со приложена фактура и испратница и другите пропратни документи кои се доставени при испораката во период од 7 дена од приемот на производот. Парите ќе Ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот.

   Електролукс  и Еуролукс го задржува правото да ја менува Политика за враќање на производите и парични средства. Сите ревизии или промени ќе стапат во сила веднаш со нивното објавување на веб страницата на Електролукс  и Еуролукс.

   Замена на производот со соодветен квалитет се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети, како и фискалната сметка за производот или сметкопотврда кои на потрошувачот му биле издадени заедно со производот.

Ако во моментот на поднесувањето на барањето од потрошувачот трговецот нема соодветен производ (производ што ќе одговара на неговите потреби), потрошувачот има право по свој избор да бара:

– да го раскине договорот и да бара враќање на платениот паричен износ или

– да го замени производот со соодветен кога ќе има таков производ.

Трговецот е должен да го извести потрошувачот кој барал замена на производот дека има таков производ за продажба во рок кој не мож е да биде подолг од 30 дена од денот на приемот на барањето.

Начин на плаќање

1. Кредитна или дебитна картичка

   Вашата трансакција ќе биде процесуирана со помош на системот за наплата од кредитни картички на банка  кој е овозможен и поддржан од реномирана компанија за картични трансакции. Нашиот доверлив партнер  банката  е единствената институција која доаѓа во допир со Вашите финансиски податоци (број на кредитна картичка).
Пред внесувањето на бројот од кредитната картичка сте пренасочени на сигурна веб страна на банката, каде што се внесува бројот и се потврдува трансакцијата. Притоа податоците се чуваат во склад со највисоките банкарски критериуми за сигурно работење.

   Плаќањето се одвива со едноставно внеување на податоците од вашата картичка во формуларот кој се појавува откако ќе се одлучите да го купите производот, кој претходно се наоѓа во вашата кошничка, и ќе го одберете методот на испорака. Вашиот производ ќе ви биде испорачан директно до адресата која ја имате наведено.

Еуролукс  прифаќа трансакции со следните картички:
• Visa (Electron, Classic, Business, Gold)
• MasterCard (Standard, Business, Gold)
• Maestro

како и картичките од домашните брендови:
Про Кредит Банка
Карго Експрес Битола
• Стопанска Банка
Скопје

   При трансакциите се користат серификатите за безбедносните програми MasterCard SecureCode како и Verified by Visa, со кои Ви обезбедуваме максимална сигурност и безбедност на трансакции со картички кои ќе поминуваат преку нашата веб страна.

2. Плати во готово при испорака

    Овој начин овозможува плаќање во готово при испорака на производите. Ве молиме при креирањето на профилот и нарачката да внесете точни податоци за адреса и телефон како би можеле да Ве контактираме за понатамошниот тек на нарачката.

3. Директен Банкарски Трансфер

   Со овој начин можете да ја извршите вашата уплата директно на нашата банкарска сметка. Ве молиме употребете го БРОЈОТ НА ПОРАЧКАТА како референца за плаќањето. Вашата нарачка нема да биде испорачана се додека средствата не се појават во нашата сметка.

Contact

Electrolux
= LED Light =

Telephone-Bitola: +389 (0) 47 203 330
Telephone-Skopje: +389 02 3298 130
Telephone-Skopje: +389 02 3225 230
Fax:              +389 (0) 47 203 900
Mobile Phone Number: +389 (0) 70 237 108
E-mail:   electrolux@t.mk

Electrolux