Skopje

Search

Category

Terms and Conditions

Welcome to our website. This is a site of Electrolux Electrolux meaning and its subsidiaries. Use of this website is subject to the conditions set out below and by using the website you show your agreement to such terms. Cookies Cookies are used on our website to enhance your user experience. Primarily use cookies to recognize you as a return user and for analytical purposes to monitor the number of hits and pages viewed on our site. Cookies are small files that are stored on your computer when you visit a website. There are plenty of web sites use cookies, which, however our cookies only to determine that you are a return customer and our website analytics. This is called "session" cookies and recognizes the number of visits to our website and areas of the website that visitors use. We use this information to improve our site. Most importantly ours do not contain any personal data can not be personally identified. You can configure your Web site to not accept cookies, details of which can be found here. This may limit your browsing experience on our site, not all areas of the site may not work properly for you. Changes 
Electrolux reserves the right to change these terms and conditions at any time by posting changes on the website. It is your responsibility to review the website terms and conditions regularly to ensure you are aware of the latest terms and conditions. Your use of the Website after the change is posted will be deemed to signify your acceptance of the modified terms and conditions. Web user behavior Users of this website are prohibited from: · Preventing or interfering with the security of a website or abuse any service provided on this site or related websites. · Obstruction, mixed or misused enjoying any other user of the site. · gain unauthorized access to any part of the site that is restricted from public access.Links On Web Site may contain links to other sites. Although the greatest care is exercised in providing links to sites that share our high standards, Electrolux will not be liable for the content, security, availability and privacy practices used by these linked sites. The linked pages are provided for the convenience of our website users only and does not constitute approval of their services or practices. Links from other sites on our home page does not require prior approval from us but deep linking into any other page of our site should not be implemented without prior permission. Compensation by the user Users 

      Електролукс и Еуролукс е фирма која се занимава со осветлување од 40 години од минатиот век. Со лед осветлување  и сијалици и ламби веќе успешно работи повеќе од 10 години како дел од Палензо Електролукс  групацијата. Основната мисија на Електролукс е континуирано, во кратки временски рокови, со потребни материјали да ги снабдува  трговските фирми, индустријата, градежништвото, електростопанството, електромонтажата, јавните и комунални компании, а во исто време да нуди целосна стручна и техничка поддршка.

  Со широка палета на прозводи за надворешно, внатрешно и индустриско осветлување и централизирано европско складиште, Електролукс  и Еуролукс  е лидер во регионот во лед осветлувањето и сијалици и ламби. Лед сијалиците ламбите нудат лесен начин да заштедите пари и да го разубавите вашиот дом и работа. Лед сијалиците ламбите заштедуваат 80 – 90 % струја и имаат 40 пати ...

  За Електролукс и Еуролукс луѓето секогаш се на прво место: потрошувачите, купувачите, вработените, партнерите, граѓаните. Предизвик за компанијата е да одговори на барањата на потрошувачите и секогаш да оди чекор напред во препознавањето на нивните желби. Тимот на  Електролукс и Еуролукс   со многу посветеност, одговорност, квалитет и интегритет во работењето секојдневно ја оправдува нивната доверба и лојалност.

   Нашите купувачи се во центарот на нашето внимание затоа што преку нив нашите брендови го наоѓаат својот пат до секој дом , канцеларија и фабрика во Македонија и уживаат во квалитетот на она што ние го создаваме. Она што го прави Електролукс и Еуролукс Интернационал посакуван деловен партнер е нашиот постојан стремеж да дадеме најдобра услуга и производи со највисок квалитет на нашите купувачи. Континуирано се трудиме да се прилагодиме на постојаните промени на нивните потреби. Целта е веќе позната – да создадеме дополнителна вредност за нашите купувачи.

      Ако сте заинтересирани или имате прашања за нас, целиот тим на Електролукс и Еуролукс ви стои на располагање.

НАЧИН НА ИСПОРАКА

При примањето на производот примачот е должен да го провери производот од евентуални оштетувања при транспорт и да провери евентуален недостик на некој дел (доколку производот е составен од неколку делови). Доколку е констатирано недостаток,примачот е должен веднаш да го пријави недостатокот.

     Пред испорака на производот купувачот ќе биде контактиран телефонски за часот и денот на испорака.

·         Испораката на производите се прави низ целата територија на Р. Македонија.

·         Испорака на производи надвор од територијата на Р. Македонија не се прави.

·         Времето на испорака во Битола  изнесува 24 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Низ другите градови во Македонија времето на испорака изнесува 48 часа од моментот на правењето на нарачката.

·         Доколку нарачката е направена после 17 часот тогаш периодот за испорака започнува да тече од наредниот работен ден.

·         Доколку нарачката е направена во нерабтен ден рокот започнува да тече од првиот работен ден.

·         Во рокот на испорака не се пресметуваат неработните денови.

·         Електролукс и Еуролукс  го задржува правото да го продолжи периодот на испорака без да го извести купувачот најмногу 7 дена од моментот на правењето на нарачката и над 7 дена само со договор со купувачот.

·         Доколку има доцнење на испораката Електролукс и Еуролукс не сноси никаква одговорност доколку доцнењето е предизвикано од страна на компанијата која е ангажирана за извршување на испораката.

    За сите прашања во врска со испораката можете да се обратите на контакт страната на Еуролукс  или на линијата за подршка на купувачи: +389 (0)70 237 108

Услови на користење на комуникација со потрошачите

ОПШТИ УСЛОВИ И ПРАВИЛА

    Со самaтa посета или купување преку нашата интернет страната на Електролукс  и Еуролукс се согласувате со општите услови и правила кои треба внимателно да ги прочитате. Условите ги дефинираат односите помеѓу Електролукс  и ЕуролуксИНТЕРНАЦИОНАЛ  од една страна како сопственик на интернет страната со домеин Електролукс  и Еуролукс  и сите негови поддомеини и електронските корисници на домеинот и неговите под домеини http://www.electrolux.light.soncevaenergija.mk .

    Електролукс  и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ  не превзема одговорност доколку корисникот не ги прочитал општите услови и правила. Ако не се согласувате со Општите услови на оваа страна, едноставно не ја користете и повелете во некоја од нашите Електролукс  и Еуролукс   продавници. Називот Електролукс  и Еуролукс е заштитен трговски знак на Електролукс  и Еуролукс  ИНТЕРНАЦИОНАЛ и забранет за секаков вид на негова употреба без претходна писмена согласност на сопственикот. Електролукс  и Еуролукс ИНТЕРНАЦИОНАЛ  ги задржува сите права кои произлегуваат од трговскиот знак.

АВТОРСКИ ПРАВА

   Целата содржина на оваа страна, вклучувајќи ја формата, изгледот, сликите, информациите, дизајнот и сите достапни податоци, се интелектуална сопственост на Електролукс  и Еуролукс ИНТЕРНАЦИОНАЛ  кои се заштитени со авторско право и сродните права.
   Превземањето на информации, податоци и слики, нивната дистрибуција, пренос или користење на линкот од овој сајт е стого забрането.
Употребата на истите е можна само за некомерцијални цели и лична употреба надвор од дозволеноста за било каква злоупотребата на податоците и опциите кои ги нуди оваа страна. Споделените информации од оваа страна имаат информативен карактер. Секогаш сме се залагале и ќе се залагаме за точност на информациите, но можни се отстапувања и пропусти во информирањето, во зависност од изворот на информациите.
  За сите производи ќе се потрудиме да имате достапна фотографија, како илустрација за изгледот и формата на производот.
  Електролукс  и Еуролукс  го задржува правото да објавува називи, модели и други информации за производот на англиски јазик, кога:
–   Постои ризик од губење на битни информации при преводот
–   Нема иста или слична терминологија на македонски или албански или  грчки  јазик или други јазици.
    Како би ги задоволиле Вашите потреби и барања, Електролукс  и Еуролукс ќе се залага за достапност на својата интернет страна 24 часа во денот. Во случај на привремена недостапност односно прекин на пристапот до интернет страната поради технички или надворешни влијанија надвор од контролата на Електролукс  и Еуролукс не можеме да превземеме никаква одговорност и да Ви гарантираме постојан пристап.

Contact

Electrolux
= LED Light =

Telephone-Bitola: +389 (0) 47 203 330
Telephone-Skopje: +389 02 3298 130
Telephone-Skopje: +389 02 3225 230
Fax:              +389 (0) 47 203 900
Mobile Phone Number: +389 (0) 70 237 108
E-mail:   electrolux@t.mk

Electrolux